luni, 13 martie 2023

Rujuri potrivite buzelor tale: hidratare, volum, confort si culoare ..

Gama Gerovital Beauty conține produse destinate fiecărei etape de machiaj, produse ce nu încarcă tenul, îi conferă lejeritate și aspect natural.
 
Produsele conțin ingrediente active precum acid hialuronic, pudră de diamant și vitamina E, cu beneficii certificate: hidratare, rezistență îndelungată.

Alege-ți rujul potrivit buzelor tale!



Este disponibil în 18 nuanțe.

Textură bogată. Balanța perfectă între confort și acoperire mare.

Nuanțe ruj cremos
01 roz sidefat
02 roșu căpșună
03 roșu cinabru
04 somon sidef
05 roșu corai
06 roz trandafiriu
07 roșu turc
08 roșu zmeură
09 nude pal
10 roșu cărămiziu
11 roz prăfuit
12 roșu argilă
13 mov terracotta
14 roșu bordeaux
15 roșu fuchsia
16 roșu cardinal
17 roșu cherry
18 roz piersică


Ruj mat cu ACID HIALURONIC (Velvet Lipstick)

Este disponibil în 7 nuanțe. 


Este un ruj care conferă machiajului o finalitate extrem de elegantă și rafinată, lăsând buzele catifelate și senzuale.

Nuanțe ruj mat
19 roz ciclam
20 roșu rubiniu
21 roșu purpuriu
22 roșu mac
23 roșu vișiniu
24 vișină putredă
25 roșu zmeuriu



Ruj lichid cu rezistență îndelungată 8H

Este disponibil în 5 nuanțe. 

Este un ruj cu o textură remarcabilă care combină o culoare extrem de intensă cu o senzație ultra-soft, dar cu un efect optic imediat de volum.

Nuanțe ruj lichid
01 roșu înfocat
02 roz plămâniu
03 burgundy
04 maro caramel
05 roșu bordeau

vineri, 10 martie 2023

Aproape totul despre hipertensiune.


Tensiunea arteriala are doua componente:
  • tensiunea arteriala sistolica (numarul mai mare) care reprezinta presiunea inimii generata pentru a pompa sangele de la inima spre celelalte organe
  • tensiunea arteriala diastolica (numarul mai mic) care reprezinta presiunea vaselor sangvine in momentul in care inima se umple cu sangele venit din restul corpului.
Valorile normale ale tensiunii arteriale
De obicei, presiunea sistolica creste odata cu varsta. Cu toate acestea, dupa varsta de 60 de ani, presiunea diastolica incepe sa scada lent, deoarece vasele sangvine isi pierd din elasticitate si devin rigide.
Tensiunea arteriala se masoara in milimetri de coloana de mercur (mm col Hg). Tensiunea arteriala este considerata normala atunci valoarea sistolica este mai mica de 129 mm col Hg, iar cea diastolica mai mica de 84 mm col Hg. Valorile tensiunii sistolice intre 130-139 mm col Hg si a celei diastolice intre 85-89 mm col Hg sunt considerate prehipertensive.
- stadializarea hipertensiunii arteriale
hipertensiune-arteriala-stadializareaHipertensiunea arteriala este impartita in patru stadii:
- stadiul I (usoara) - tensiunea sistolica intre 140-159 mm col Hg si/sau tensiunea diastolica intre 90-99 mm col Hg
- stadiul II (moderata) - tensiunea sistolica intre 160-179 mm col Hg si/sau tensiunea diastolica intre 100-109 mm col Hg
- stadiul III (severa) - tensiunea sistolica >180 mm col Hg si/sau tensiunea diastolica >110 mm col Hg
Hipertensiunea arteriala poate afecta multe organe, inclusiv creierul, ochii, inima si rinichii, la fel ca si arterele din intreg corpul. In cazul persoanelor cu hipertensiune nediagnosticata sau tratata incorect, riscul de a face infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale, insuficienta renala sau posibilitatea de a orbi, este mai mare.

Simptome
Hipertensiunea arteriala poate determina simptome ca:
- cefalee (dureri de cap)
- oboseala
- acufene (tiuituri in urechi)
- scotoame (vedere cu puncte galbene)
- ameteli
Cu toate acestea, hipertensiunea arteriala este adesea asimptomatica.

Diagnostic
Deoarece diagnosticul hipertensiunii arteriale depinde de valorile tensiunii arteriale, este esentiala masurarea corecta si regulata a acesteia. Trebuie evitate exercitiile fizice extenuante, fumatul, consumarea de bauturi sau alimente care contin cafeina (cum ar fi cafea, ceai, coca cola) pentru cel putin 1 ora inainte de a se masura tensiunea arteriala. Se recomanda repausul pentru cel putin 5 minute inainte de masurarea tensiunii arteriale si sunt necesare doua masurari consecutive si realizarea mediei aritmetice a valorilor obtinute. In cazul in care tensiunea arteriala este ridicata, se recomanda efectuarea unui consult oftalmologic, neurologic si cardiologic. Daca aceste examinari nu releva dovezi ale unei hipertensiuni arteriale vechi, medicul recomanda cel putin inca 2 masurari de tensiune arteriala la doua consultatii diferite in timp pentru a se confirma si de aceste dati hipertensiunea arteriala. Acest lucru este recomandat, deoarece unele persoane pot avea hipertensiune arteriala doar ocazional.
Odata ce hipertensiunea arteriala a fost diagnosticata, sunt necesare alte examinari pentru a se evalua posibilile complicatii de la nivelul altor organe. Aceste examinari includ evaluarea functiei renale si electrocardiograma (EKG) pentru depistarea unei eventuale rigidizari a musculaturii inimii, fluxului sangvin redus catre inima sau ritmuri cardiace anormale.
Se stabileste diagnosticul de prehipertensiune arteriala in cazul in care, valorile tensiunii sunt situate intre 130/85 si 139/89 mm col Hg la 3 evaluari diferite in mai multe luni de zile.

Profilaxie
Modalitatile de prevenire a hipertensiunii artriale includ:
- efectuarea regulata de exercitii fizice (de exemplu, aerobic)
- limitarea consumului de bauturi alcoolice si sare
- dieta bogata in legume si fructe si saraca in grasimi saturate
- evitarea fumatului
- mentinerea unei greutati corporale normale.
Este foarte important sa fie modificati, pe cat posibil, factorii de risc ai boli coronariene. In plus de masurile de mai sus, ar mai trebui:
- abandonat fumatul
- reducerea nivelului crescut de LDL colesterol ("colesterolul rau")
- cresterea nivelului de HDL colesterol ("colesterolul bun")
Exista posibilitatea controlarii hipertensiunii arteriale doar cu ajutorul acestor modificari in stilul de viata, fara a fi nevoie de medicamente antihipertensive.

Tratament
Atat medicii, cat si bolnavii ce sufera de hipertensiune arteriala, prefera sa controleze aceasta afectiune cu ajutorul modificarilor in stilul de viata, dar, din pacate, in multe cazuri, acestea nu sunt suficiente si trebuie asociate si medicamente antihipertensive.
Medicamentele antihipertensive includ urmatoarele clase de medicamente:
- beta blocante
- diuretice
- inhibitorii enzimei de conversie a angiontensinei
- blocantele receptorilor de angiotensina
- blocantele canalelor de calciu
- alfa blocantele
Persoanele care sufera concomitent de diabet zaharat, boli renale sau boli cardiovasculare, necesita un tratament mai agresiv, deoarece riscul dezvoltarii de complicatii, datorita hipertensiunii arteriale, este mai mare.

Consult de specialitate
Toate persoanele adulte trebuie sa isi masoare tensiunea arteriala cel putin de cateva ori pe an. In cazul in care este descoperita o valoare a presiunii arteriale mai mare de 120/80 mm col Hg, trebuie stabilite consultatii regulate cu medicul, pentru a monitoriza tensiunea arteriala si pentru a recomanda modificarile in stilul de viata necesare controlarii acesteia pentru a preveni complicatiile ulterioare.

Prognostic
Prognosticul pacientilor ce sufera de hipertensiune arteriala depinde de durata evolutiei, severitatea si bolile asociate, cum ar fi diabetul zaharat, care cresc riscurile complicatiilor oftalmologice, neurologice, renale si cardiace.
Atunci cand hipertensiunea arteriala este tratata adecvat, prognosticul este mult mai bun. Trebuie retinut faptul ca hipertensiunea arteriala poate duce la un prognostic nefast, chiar in cazul in care este asimptomatica.
Controlarea eficienta prin modificari in stilul de viata si medicamente imbunatatesc mult prognosticul.
Hipertensiunea sau tensiunea arteriala crescuta este o afectiune frecventa in care sangele exercita o presiune exagerata asupra peretilor arteriali, ceea ce poate duce la complicatii precum boli cardiace, insuficienta renala si accidente vasculare cerebrale.
Hipertensiunea arteriala este considerata un factor de risc cardiovascular major, iar la persoanele cu varste de peste 45 de ani, afectiunea este mai des intalnita la femei decat la barbati. Acest lucru se datoreaza unor factori specifici sexului feminin cum ar fi modificarile hormonale, atat terapia cu contraceptive orale cat si terapia de substitutie hormonala.
Este important de retinut ca tensiunea arteriala creste in timpul unui efort fizic sustinut pentru a asigura un flux adecvat de sange arterial (oxigenat) catre toate celulele organismului. Situatiile stresante pot induce, de asemenea, hipertensiune arteriala. De obicei, in timpul somnului si al perioadelor de relaxare, tensiunea arteriala este mai scazuta.

Care sunt cauzele?
Exista cauze multiple privind aparitia hipertensiunii arteriale. Unele afectiuni conduc la cresterea presiunii sanguine, cum sunt boli ale tiroidei, boli cronice renale, precum si unele medicamente (antiinflama- toare, pastile pentru dieta). Exista si o serie de anticonceptionale care au efect similar.

Dar simptomele?
Exista si cazuri, de asemenea, in care o persoana are de ani de zile hipertensiune arteriala, dar fara niciun simptom, fiindca aceasta este de multe ori asimptomatica. De aceea, se mai numeste popular si „ucigasul silentios”. Rareori exista anumite simptome caracteristice precum: dureri de cap, ameteala, varsaturi, sangerari nazale, dureri in piept, astenie.

Factori de risc
Exista mai multi factori specifici care pot duce la hipertensiune arteriala, cum sunt modificarile hormonale, sarcina si obezitatea. De asemenea, exista si factori de risc care favorizeaza aparitia hipertensiunii arteriale. Este important de retinut ca nu toti cei care prezinta risc crescut de hipertensiune vor face boala si nu toate persoanele care au hipertensiune prezinta si factori de risc. Dintre principalii factori de risc avem: varsta, anxietatea si stresul, diabetul, alimentatia bogata in sare; consumul excesiv de alcool, istoricul familial de hipertensiune arteriala, obezitatea, sedentarismul, fumatul.
In cazul varstei – ca factor de risc, este important de retinut cand numai prima valoare a tensiunii este crescuta (adica cea sistolica) si se numeste hipertensiune sistolica izolata, aceasta fiind frecvent intalnita la varstnici. Hipertensiunea poate de asemenea, sa apara si la tineri. Conform ultimelor ghiduri medicale, se considera ca valorile mai mari de 120/80 mm Hg, obtinute prin masuratori repetate, reprezinta prehipertensiune, iar aceasta ar trebui monitorizata regulat si tratata la nevoie pentru a preintampina cresterea tensiunii arteriale. Ca regula, adultii ar trebui sa aiba tensiunea arteriala mai mica de 140/90 mm Hg.

Recomandari
Pentru a evita orice complicatie cardiovasculara, este recomandat sa faci periodic o vizita medicului specialist cardiolog pentru a evalua starea de sanatate. Atentie! Ignorata, hipertensiunea poate duce la boli coronariene.
De asemenea, sa nu uiti ca si tu iti poti masura acasa, tensiunea. Cum? Nimic mai simplu! Tensiunea arteriala se masoara cu ajutorul tensiometrelor clasice (manual) sau tensiometrelor electronice (automat).

miercuri, 1 martie 2023

Inelele Indira, o infuzie de autenticitate si frumusete.

Pentru a le reaminti femeilor cat sunt de frumoase si feminine, există bijuteriile Indira. Mai mult, bijuteriile sunt create pentru acele femei sofisticate, care sunt sincere fata de ele insele, nu se lasa distrase si stiu sa se concentreze pe lucrurile importante din viata lor. 

Din seria bijuteriilor lucrate manual in India, Thailanda, Bali si multe altele, o parte din ele in varianta unicata, cu pietre pretioase, in stil bohochic, festival chic, vintage si minimalist, iată o parte din inelele Indira.

Descoperă aici întreaga colecție de inele Indira.

Când alegi Indira, nu primești doar o bijuterie împachetată ca un cadou chiar și atunci când nu este ziua ta, ci obtii avantaje precum:
☑ 10% discount la prima comandă
☑ Garanție 12 luni pentru toate bijuteriile
☑ Livrare gratuită la comenzile de peste 150 de lei
☑ Primești money back pentru fiecare comandă (10% din valoarea comenzii)
☑ Discount de 20% de ziua ta de naștere
☑ Card cadou cu orice sumă dorești
☑ Felicitări cu mesaj personalizat

Acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care echipa Indira le ofera clienților pentru a le darui nu numai o bijuterie de calitate, cât și o experiență unică.

viataverdeviu.ro

Postări populare

floria.ro
fashiondays.ro